miercuri, 24 august 2016

2 idei pentru crema de zahăr ars

Cremă de zahăr ars cu cacao și nucă de cocos

Ingrediente:

💮 700 ml lapte;
💮 5 ouă;
💮 2 linguri de cacao;
💮 2 linguri de nucă de cocos;
💮 8 linguri de zahăr (cu vârf);
💮 1/2 esenţă de rom.

Pregătire:
Pasul 1 - Zahărul ars: Punem pe aragaz tava în care obişnuim să facem torturi, la foc mic (trebuie să fie destul de rezistentă). Adăugăm 4 linguri de zahăr (celelalte 4 pentru pasul 2) şi amestecăm până se topeşte şi devine arămiu, apoi rotim tava cu grijă, pentru a distribui uniform şi pe pereţii tăvii. Dăm vasul deoparte, până ne ocupăm de pasul 2:

Pasul 2 - Compoziţia: Mixăm toate ingredientele şi le adăugăm peste zahărul ars, apoi băgăm în cuptorul preîncălzit, la 170 - 180 de grade, până se întăreşte crema (se va întării destul de repede datorită ingredientelor speciale: nucă de cocos şi cacao). Se lasă la temperatura camerei şi apoi se bagă la frigider pentru câteva ore înainte de servire.

crema de zahar ars cu cocoscrema de zahar ars cu cacao
Se serveşte rece!
 
 

🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
 
Cremă de zahăr ars cu vişine
 
 
Ingrediente:
 
💮 7 ouă;
💮 900 ml lapte;
💮 8 linguri de zahăr;
💮 vişine din compot (cantitatea după preferinţe);
💮 100 ml suc din compot; 
 
Urmăm aceiaşi paşi de mai sus, diferă ingredientele şi rezultatul 😊
crema de zahar ars cu suc visine
crema de zahar ars cu visine
crema de zahar ars cu visine
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu