Cremă de zahăr ars cu cacao și nucă de cocos
Ingrediente:
💮 700 ml lapte;
💮 5 ouă;
💮 2 linguri de cacao;
💮 2 linguri de nucă de cocos;
💮 8 linguri de zahăr (cu vârf);
💮 1/2 esenţă de rom.
Pregătire:
Pasul 1 - Zahărul ars: Punem pe aragaz tava în care obişnuim să facem torturi, la foc mic (trebuie să fie destul de rezistentă). Adăugăm 4 linguri de zahăr (celelalte 4 pentru pasul 2) şi amestecăm până se topeşte şi devine arămiu, apoi rotim tava cu grijă, pentru a distribui uniform şi pe pereţii tăvii. Dăm vasul deoparte, până ne ocupăm de pasul 2:
Pasul 2 - Compoziţia: Mixăm toate ingredientele şi le adăugăm peste zahărul ars, apoi băgăm în cuptorul preîncălzit, la 170 - 180 de grade, până se întăreşte crema (se va întării destul de repede datorită ingredientelor speciale: nucă de cocos şi cacao). Se lasă la temperatura camerei şi apoi se bagă la frigider pentru câteva ore înainte de servire.
Se serveşte rece!
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
Cremă de zahăr ars cu vişine
Ingrediente:
💮 7 ouă;
💮 900 ml lapte;
💮 8 linguri de zahăr;
💮 vişine din compot (cantitatea după preferinţe);
💮 100 ml suc din compot;
Urmăm aceiaşi paşi de mai sus, diferă ingredientele şi rezultatul 😊
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu