
Ingrediente:
- 9-10 ardei capia;
- 200 gr telemea de vacă;
- 100 gr caşcaval;
- 100 gr măsline fără sâmburi;
- 500 gr ciuperci champignon brune;
- 1 ou;
- 1 ou;
- 1 ceapă;
- 1 legătură mică de mărar;
- ulei de masline;
- sare, piper.
Pregătire:

Pasul 1- Coacem ardeii: Pe o tavă rezistentă sau specială pentru grătar, coacem ardeii capia pe toate părţile până se vor înmuia şi înegri, apoi îi punem pe o farfurie şi îi lăsăm puţin să se răcească (se vor curăţa mai uşor dacă sunt calzi, dar pentru a ne fi mai uşor, nu îi curăţăm chiar fierbinţi).

Pasul 3- Celelalte straturi:
Compoziţia 1: Pregătim ciupercile, le tăiem cât mai subţire şi le călim împreună cu ceapa tăiată mărunt, în ulei de măsline, până se vor înmuia.

Compoziţia 2: Tăiem măslinele, le punem într-un castron, răzuim brânza, tocăm mărarul şi le amestecăm împreună, condimentăm cu sare (nu foarte multă, dacă este brânza foarte sărată) şi piper.
Pasul 4 - All in 1: Ungem un vas rezistent termic cu ulei de măsline, apoi aranjăm în ordinea următoare:
à1 strat de ardeià jumătate din compoziţia 1à caşcaval răzuità 1 strat de ardeià compoziţia 2 à1 strat de ardeià cealală jumătate din compoziţia 1à1 strat de ardei(dacă ne mai ajunge) à caşcaval răzuit sau felii de caşcaval.
Punem vasul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
![]() |
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu