Ingrediente:
- 9-10 ardei capia;
- 200 gr telemea de vacă;
- 100 gr caşcaval;
- 100 gr măsline fără sâmburi;
- 500 gr ciuperci champignon brune;
- 1 ou;
- 1 ou;
- 1 ceapă;
- 1 legătură mică de mărar;
- ulei de masline;
- sare, piper.
Pregătire:
Pasul 1- Coacem ardeii: Pe o tavă rezistentă sau specială pentru grătar, coacem ardeii capia pe toate părţile până se vor înmuia şi înegri, apoi îi punem pe o farfurie şi îi lăsăm puţin să se răcească (se vor curăţa mai uşor dacă sunt calzi, dar pentru a ne fi mai uşor, nu îi curăţăm chiar fierbinţi).
Pasul 2- Curăţăm ardeii: Pregătim un castron cu apă rece, curăţăm fiecare ardei de coajă, folosindu-ne de apa rece pentru a ne curăţa pe degete. La final, îi curăţăm şi în interior, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi mari pentru straturile de musaca.
Pasul 3- Celelalte straturi:
Compoziţia 1: Pregătim ciupercile, le tăiem cât mai subţire şi le călim împreună cu ceapa tăiată mărunt, în ulei de măsline, până se vor înmuia.
Când ciupercile sunt gata, îndepărtăm sosul din tigaie (cu cât mai puţin lichid, cu atât mai bine), iar după ce s-au răcit, le amestecăm cu 1 ou şi condimente.
Compoziţia 2: Tăiem măslinele, le punem într-un castron, răzuim brânza, tocăm mărarul şi le amestecăm împreună, condimentăm cu sare (nu foarte multă, dacă este brânza foarte sărată) şi piper.
Pasul 4 - All in 1: Ungem un vas rezistent termic cu ulei de măsline, apoi aranjăm în ordinea următoare:
à1 strat de ardeià jumătate din compoziţia 1à caşcaval răzuità 1 strat de ardeià compoziţia 2 à1 strat de ardeià cealală jumătate din compoziţia 1à1 strat de ardei(dacă ne mai ajunge) à caşcaval răzuit sau felii de caşcaval.
Punem vasul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu