Ingrediente:
🍍Pentru blat:
- 8 albuşuri;
- 8 linguri de zahăr;
-14 linguri nucă de cocos;
-2 linguri făină
- coaja de la o lămâie;
- ulei.
🍍Pentru cremă:
- 2 conserve compot de ananas (~ 700gr cantitate uscată);
- 2 plicuri de gelatină( 2*10 g );
- 300 ml de frişcă;
- 3 linguri de zahăr;
- nucă de cocos pentru ornat.
Pasul 1- Blatul: Batem bine albuşurile, punem celelalte ingrediente şi amestecăm uşor, de jos în sus, până încorporăm totul. Pregătim o tavă cu hârtie de copt, adăugăm compoziţia şi băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute, iar apoi îl lăsăm deoparte, să se răcească.
Pasul 2 - Crema: Scurgem ananasul din conservă, iar cu sucul rămas pregătim gelatina, conform instrucţiunilor de pe plic. Dacă sunt bucăţi mari de ananas, le tăiem în cubuleţe şi le amestecăm cu gelatina. Batem frişca până se întăreşte şi o amestecăm cu ananasul şi gelatina. Odată ce blatul s-a răcit, aranjăm crema uniform şi lăsăm totul deoparte, până se va întări.
🌴 Ornăm cu nucă de cocos 🌴 |
🍍🍍Se serveşte rece!🍍🍍 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu