- 1 varză mare;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 200 gr bacon afumat;
- 1 cană de apă fierbinte;
- 2 linguri cu vârf de bulion;
- 2 frunze dafin;
- sare, piper;
- Opţional: mărar.
- Fără ulei!
Pasul 1- Legumele: Spălăm cepele şi varza, le tăiem julien (varza este destul de migăloasă 😞). Spălăm şi răzuim morcovul.
Pasul 2- Baconul: Tăiem baconul în cubuleţe (asta dacă nu este deja tăiat) şi îl punem într-o oală adâncă pe aragaz, la prăjit (nu este nevoie de ulei, va lăsa suficientă grăsime). După ce s-a călit puţin, adăugăm ceapele, morcovul, mai lăsăm câteva minute şi apoi adăugăm şi varza. Turnăm apa peste (nu este nevoie să acoperim, deoarece se va înmuia foarte repede). După ce s-a înmuiat, punem lingurile de bulion, condimentăm cu sare şi piper, adăugăm frunzele de dafin şi mărarul tocat mărunt. Mai lăsăm câteva minute şi este gata 😌.
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu