miercuri, 24 august 2016

Mâncare de varză cu bacon

Ingrediente:
  • 1 varză mare;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 200 gr bacon afumat;
  • 1 cană de apă fierbinte;
  • 2 linguri cu vârf de bulion;
  • 2 frunze dafin;
  • sare, piper;
  • Opţional: mărar.
  • Fără ulei!
Pregătire:

Pasul 1- Legumele: Spălăm cepele şi varza, le tăiem julien (varza este destul de migăloasă 😞). Spălăm şi răzuim morcovul.
           

Pasul 2- Baconul: Tăiem baconul în cubuleţe (asta dacă nu este deja tăiat) şi îl punem într-o oală adâncă pe aragaz, la prăjit (nu este nevoie de ulei, va lăsa suficientă grăsime). După ce s-a călit puţin, adăugăm ceapele, morcovul, mai lăsăm câteva minute şi apoi adăugăm şi varza. Turnăm apa peste (nu este nevoie să acoperim, deoarece se va înmuia foarte repede). După ce s-a înmuiat, punem lingurile de bulion, condimentăm cu sare şi piper, adăugăm frunzele de dafin şi mărarul tocat mărunt. Mai lăsăm câteva minute şi este gata 😌.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu