Ingrediente:
🍨 1 litru de frișcă lichidă;
🍨 10 ouă;
🍨 6 linguri de zahăr;
🍨 200 gr prune;
🍨 200 gr căpșuni;
🍨 200 gr nectarine.
Pregătire:
Pasul 1- Fructele: Spălăm fructele, îndepărtăm codițele căpșunilor, sâmburii nectarinelor și prunelor, iar apoi dăm fiecare tip de fruct prin blender, până se transformă într-o pastă. Punem fiecare piure în câte un vas, până găsim pe cineva să ne ajute cu pasul 2 😊.
Pasul 2- Frișca: Împărțim frișca în două castroane adânci, (rugăm pe cineva să ne ajute cu unul dintre castroane dacă e prin apropiere) și o mixăm până se întărește (mixerul meu nu este atât de puternic și a fost mult mai ușor pentru mine să împart în 2, astfel am văzut rezultatele mai repede și oricum, nu am avut un castron adânc, suficient de mare încât să încapă toată frișca).
Pasul 3- Ouăle: Separăm gălbenușurile de albușuri, le mixăm bine cu zahărul până se va topi, batem albușurile până se întăresc (tot în două castroane, dacă ne e mai ușor)
Pasul 4- All in: Amestecăm frișca cu gălbenușurile îndulcite și albușurile bătute, și mixăm totul la viteza cea mai mică. Împărțim compoziția în 3 castroane, fiecare cu câte un tip de piure, și amestecăm ușor, pentru a omogeniza fiecare compoziție. Opțional: puteți pune bucăți de fructe.
Pasul 5- La congelator: Dacă avem suficient spațiu în congelator, folosim mai multe vase pentru înghețată, astfel nu vom scoate toată înghețata din congelator, de fiecare dată când vrem câte puțină să gustăm. Punem prima compoziție în vase și băgăm la congelator pentru 30 de minute (acoperim de fiecare dată vasele folosite, astfel înghețata nu va prinde gust de ce mai avem prin congelator; nimeni nu cred ca vrea înghețată cu aromă de carne de vită sau pește 😄), apoi adăugăm următoarea compoziție și repetăm procedura. E important să lăsăm fiecare strat separat în congelator, pentru a se diferenția gusturile celor 3 tipuri de fructe. Servim înghețata după 4-5 ore de stat în congelator, după ce am adăugat ultimul strat.
Răcoritoooor! ❄️☃ |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu