Ingrediente:
- 8 gălbenuşuri;
- 150 gr zahăr;
- 500 ml cidru Summer berries;
- 400 ml smântână pentru gătit cu 32% grăsime;
- Sirop de cidru. Reţeta o găsiţi la: Pandişpan cu prune, ciocolată albă şi sirop de cidru . Pe scurt, aveţi nevoie de încă 250 ml de cidru (tot summer berries daca aţi cumpărat deja vreo 2 sticle), 2 linguri de miere şi coajă de lime. (nu durează mult şi chiar merită!)
Pregătire:
Pasul 1: Mixăm gălbenușurile cu zahărul într-un vas rezistent la căldură.
Pasul 2: Încălzim la foc mic cidrul cu smântâna, amestecând din când în când. După aproximativ 10 minute, oprim focul și lăsăm deoparte câteva minute.
Pasul 3: Turnăm compoziția fierbinte puțin câte puțin peste gălbenușuri, cu mare atenție, să nu facem o omletă (eu am folosit un polonic), în timp ce amestecăm rapid cu un tel.
Pasul 4: Punem la foc mic compoziția de la pasul 3, amestecând mereu cu telul. Când se îngroasă (ca o budincă foarte moale), este gata. După ce se răcește, o lăsăm la congelator, cu o folie de plastic direct peste cremă. După o oră, o scoatem, îndepărtăm folia, amestecăm cu telul în ea (pentru a evita cristalele de gheață) și o băgăm iar la congelator. Repetăm procedura de 2-3 ori, iar ultima dată, amestecăm cu siropul de cidru (mai păstrăm pentru decor). Lăsăm la congelator pentru încă 3-4 ore, înainte de a servi.
Dacă aveți aparat de făcut înghețată, nu ezitați să îl folosiți (vă scutește de procesul repetitiv de a scoate din congelator și de a amesteca)
🍧🍦 Deliciooooossss 🍧🍦 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu