duminică, 21 august 2016

Ostropel de pui și vită


Ingrediente:
- 500 gr piept de pui;
- 250 gr carne de vită;
- 2 cepe;
- 2-3 ardei capia;
- 500 gr suc proaspăt de roșii, sau o conservă cu roșii;
- 1 lingură pastă de tomate;
- 4-5 căței de usturoi;
- ulei de floarea soarelui;
- busuioc;
- sare, piper.
Pregătire:
Pasul 1- Legumele: Spălăm și curățăm legumele. Tăiem ceapa în feliuțe subțiri, iar ardeiul în bucăți mari. Pasăm usturoiul, pregătim sucul de roșii, adică va trebui să curățăm roșiile de pieliță și să le dăm prin blender (sau să folosim direct roșii la conservă, dar nimic nu se compară cu sucul proaspăt de roșii în mâncăruri).

Pasul 2 - Carnea:  Spălăm și tăiem carnea în cubulețe, o punem deoparte separat, condimentăm.

Pasul 3 - Ostropel: Călim ceapa și ardeiul în ulei de floarea soarelui, adăugăm carnea de pui, iar când aceasta începe să fie gata, adăugăm și carnea de vită. Lăsăm câteva minute, apoi punem sucul de roșii, pasta de tomate și usturoiul. Adăugăm busuioc, sare și piper, și lăsăm până se face sosul de roșii, 10-15 minute.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu